Thursday, December 29, 2011

Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή δώρων

Η Ρένα, η Κική και η Μαρία είχαν μια όμορφη ιδέα. Να έρθει ο Άγιος Βασίλης και να μοιράσει δώρα σε όλη τη γειτονιά. Δείτε εδώ. Σκεφτόμουν πως δεν θα προλάβω να ετοιμάσω κάτι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όπου και τελειώνει η ανάρτηση των δώρων. Όμως θέλω πολύ να πάρω μέρος κι έτσι το δώρο μου θα είναι έκπληξη. Κορίτσια, μπορώ;

Tuesday, December 27, 2011

ΝΩΝΤΑΣ ο ελέφαντας

Χρόνια πολλά στην όμορφη μπλογκογειτονιά. Ελπίζω όλες και όλοι να περάσατε υπέροχα και ζεστά Χριστούγεννα με τις οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εμένα πάντως τα Χριστούγεννα από μικρή μου έφερναν μια μικρή μελαγχολία. Τώρα που μεγάλωσα την καταπολεμώ με τις χειροτεχνίες μου. Και για του λόγου το αληθές με περηφάνια σας παρουσιάζω το Νώντα. Έναν ελέφαντα που ταξίδεψε κάπου στην Πελοπόννησο για να χαρίσει χαμόγελα σε ένα παιδικό προσωπάκι! Είναι μια κούκλα για το χέρι, φτιαγμένη με το  βελονάκι. Εύχομαι να τον ευχαριστηθεί παίζοντας μαζί του.
Καληνύχτα παρεούλα!

Thursday, December 22, 2011

Ένα μόνο ευχαριστώ είναι λίγο.

Προχτές το βράδυ βρήκα έναν φάκελο έξω από την πόρτα μου. Το δώρο από το giveaway της andria για τον πρώτο χρόνο του blog της έφτασε. Δεν κρατήθηκα ούτε λεπτό! Ήμουν σίγουρη πως θα ήταν κάτι μοναδικό, αφού τα χρυσά της χεράκια μόνο θαύματα κάνουν.
Ένα σπιτάκι πάνω στο βουνό με λουλουδάκια και ένα καταπληκτικό δέντρο, φτιαγμένο με τσόχα και πολύ μεράκι. Ένα σπιτάκι όπως ακριβώς το ονειρεύομαι. Ήδη πήρε τη θέση του πάνω από το κρεββάτι της μικρής και δείχνει φανταστικό.
Andria μου σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και για τις ζεστές σου ευχές. Με τη σειρά μου εύχομαι υγεία και ένα καλύτερο 2012 για σένα και την οικογένειά σου. Να καμαρώνεις το Νικόλα σου και να σου χαρίζει πάντα μικρές καθημερινές χαρές. Φιλιά πολλά!

Monday, December 19, 2011

Ένας γυάλινος άγγελος - μια συμμετοχή σε διαγωνισμό

Σχετικά πρόσφατα βρήκα ένα blog μαγικό. Γεμάτο νεράιδες, ξωτικά και ξόρκια. Όμορφες ιδέες και καταπληκτική δουλειά από μια ψυχή ονόματι Α Pink Dreamer. Τρέχω λοιπόν να πάρω μέρος στον δημιουργικό διαγωνισμό Δεκεμβρίου, (δείτε σχετική ανάρτηση εδώ), που έχει σαν θέμα τα αγγελάκια.
Πολύ μου αρέσουν οι διαγωνισμοί! Η δικιά μου συμμετοχή είναι ένας χειροποίητος άγγελος βιτρώ.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλά καλά Χριστούγεννα. Να είστε υγιείς και πολύ πολύ δημιουργικοί.
Φιλιά πολλά!

Saturday, December 17, 2011

Ευχές για τον καινούριο χρόνο

Εύχομαι η καλή μου νεράιδα να μη ξεχάσει φέτος πως έχει πολύ δουλειά μέχρι το τέλος του χρόνου. Να θυμηθεί να πάρει την απληστία από τους ανθρώπους, να τους πει να μην σκοτίζονται γιατί όλα εδώ θα μείνουν. Να μπορούμε όλοι μας να ζούμε αξιοπρεπώς και με ψηλά το κεφάλι. Να μην το παίζουμε δήθεν επειδή κάποια μόδα το προστάζει. Να δώσει λίγη από τη λογική της. Να φέρει και μια στάλα αισιοδοξία. Να βουλώσει βρώμικα στόματα και να ρίξει λίγη φαγουρόσκονη σε πολιτικούς, τραπεζίτες και ούτω καθεξής. Να μου φέρει πίσω το ποδήλατο που μου έκλεψαν και τη δουλειά που έχασα. Να φτιάξει το περιβάλλον για να προλάβουν να ζήσουν τα παιδάκια μας. Να μη φύγει ο άντρας μου μάγειρας στα καράβια. Να μου δώσει ελπίδα για να συνεχίσω να ζω χαρούμενη. Να σταματήσει τους πολέμους, ο κόσμος να μην πεθαίνει από ασιτία. Να μην υπάρχουν συμφέροντα και καιροσκόποι. Να...να...να...να...να. Τι να σου κάνει μια νεράιδα; Είμαι σίγουρη πως ήδη έχει ξεχάσει την πρώτη ευχή. Τουλάχιστον μικρή μου, φέρε μόνο υγεία και καλούς φίλους. Κι άσε όλα τα υπόλοιπα στον αυτόματο πιλότο. 
Καληνύχτα μπλογκογειτονιά!

Sunday, December 11, 2011

Κανελένιο χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Τι θα λέγατε για ένα γιορτινό δεντράκι από κανέλες; Σας είπα  ότι φέτος είμαι πολύ καρμίρης με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια εμπορίου; Όμως είμαι πολύ ανοιχτοχέρα όταν πρόκειται να αγοράσω πάσης φύσεως υλικά... για χριστουγεννιάτικα στολίδια! Πήρα λοιπόν μακριές κανέλες (από αυτά τα μαγαζάκια με τα μπαχαρικά στην Αθηνάς), αστεροειδή γλυκάνισο, λίγο χρυσαφί σπάγκο και το πιστόλι σιλικόνης και... έκοψα τις κανέλες ανά δύο εκατοστά έως τα δεκαοκτώ από δύο φορές. Ένα κομμάτι (ο κορμός) περίπου εικοσιπέντε με τριάντα εκατοστά. Ξεκίνησα από την κορυφή και κόλλησα εναλλάξ μπρος - πίσω τις κανέλες όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Επιπλέον σταθεροποίησα με τον σπάγκο κατά μήκος του κορμού. Τέλος διακόσμησα με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Όπου κι αν το κρεμάσετε θα αναδίδει μια γλυκιά μυρωδιά. Τελικά, πως μου αρέσουν τα Χριστούγεννα!!! Καληνυυυυύχτα!!!

Friday, December 2, 2011

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη

Φέτος, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στο κάτω κάτω της γραφής κάτι που θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας έχει πιο μεγάλη αξία από αυτά του εμπορίου και σίγουρα περνάμε δημιουργικά απογεύματα με τα παιδάκια μας και η ανάμνηση θα μείνει χαραγμένη στα κεφαλάκια τους.
Με υλικά λοιπόν που σίγουρα έχουμε στο σπίτι μας φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη. Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι αλάτι ψιλό
Νερό βραστό (όσο πάρει έως ότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη)
Ακρυλικά χρώματα ή ό,τι τραβάει η... φαντασία σας για τη διακόσμηση
Και ξεκινάμε!
Σε μια λεκανίτσα φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας και ανοίγουμε φύλλο περίπου 0,5 - 1 εκατοστό. Καλό είναι να μη γίνει πολύ χοντρό. Τα έφτιαξα αρχικά χοντρουλά τα στολιδάκια μου κι ενώ εξωτερικά ήταν σκληρά, εσωτερικά ήταν αρκετά μαλακά, πράγμα που σημαίνει ότι θα μουχλιάσουν πολύ γρήγορα.
Κόβουμε σχέδια με κουπάτ και με καλαμάκι κάνουμε τρύπες όπου θα περάσουμε κορδέλα. Επίσης με το ίδιο ζυμάρι μπορούμε να φτιάξουμε μπαλίτσες, αστεράκια, φυλλαράκια ή ό,τι μπορούμε να φανταστούμε για την διακόσμηση των στολιδιών. Ας είναι καλά τα σύνεργα πλαστελίνης του Γιώργου μου.
Τα ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 με 70 βαθμούς για 3 ώρες. Προσοχή! συμβατικό φούρνο όχι αέρα. Υπάρχει περίπτωση να φουσκώσουν! Με τη συγκεκριμένη ποσότητα έφτιαξα δυο λαμαρίνες στολίδια ύψους 11 εκατοστών.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για μια μέρα και από κει και πέρα αρχίζει το παιχνίδι... Βάφουμε τα στολίδια μας και από τις δύο μεριές. Χρησιμοποίησα κόλλα ρευστή για να κολλήσω τα στοιχεία μου και τις κορδέλες.
Το τελικό αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία. Και του χρόνου
Με αυτή την ανάρτηση παίρνω μέρος και στον Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό της Ανεράϊδας εδώ.


Thursday, December 1, 2011

Και η τυχερή είναι...

Είμαι τοοοόσο χαρούμενη και πολύ ενθουσιασμένη που με τιμήσατε! Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμμετοχές, για τα όμορφα σχόλιά σας και για τα πρωτότυπα ονόματα που δώσατε στον μικρό μου άγγελο. Βέβαια κάνα δυο κοριτσάκια μου έδωσαν το ελεύθερο να ονομάσω τον άγγελο η ίδια. Έτσι λοιπόν θα δώσω το παρολίγον όνομα της (αβάφτιστης ακόμα) κόρης μου.
Τρεις γενιές πίσω, γνώρισα την προγιαγιά μου και έχω μια αμυδρή ανάμνηση από εκείνη να με κρατάει στα πόδια της. Είχε πέντε κόρες κι έναν γιο. Όλες, εκτός της μιας κόρης και του γιου που μείνανε άτεκνοι, κάνανε αγόρια. Έτσι το όνομα δεν ακούστηκε. Γοητεύτηκα πολύ σκεπτόμενη τη χαρά που θα έδινα στις τρεις εν ζωή κόρες της. Στα σημερινά δεδομένα όμως η λογοκρισία και οι ενστάσεις ήταν έντονες. Και τι δεν άκουσα όταν εξέφρασα την επιθυμία να ονομάσω τη μικρή μου Μαρουσώ. Έτσι, έδωσα ελεύθερο την επιλογή να κάνει η νονά και φυσικά δεν μου έδωσε χάρη. Το δικό μου αγγελάκι λοιπόν που είναι γένους θηλυκού το λένε Μαρουσώ.
Με τα πολλά όμως κόντεψα να ξεχαστώ... Έχουμε κλήρωση κορίτσια! Η διαδικασία γνωστή.

Ονόματα σε χαρτί, κόβουμε, τυλίγουμε, ανακατεύουμε καιιιιιι καλή επιτυχία.
Η τυχερούλα είναι η...
Η μικρή Aggelina της kate θα ταξιδέψει κάπου στην Αθήνα. Συγχαρητήρια καλή μου. Εύχομαι να φτάσει σε σένα και να σου φέρει υγεία και όμορφες στιγμές. Περιμένω στοιχεία αποστολής!
Μακάρι να μπορούσα να στείλω και στις 28 συμμετοχές έναν άγγελο. Πραγματικά δεν περίμενα τόση μεγάλη ανταπόκριση. Το σίγουρο είναι πως σε λίγο καιρό (αν δώσει ο θεός να φτάσω 100 αναγνώστες) θα υπάρξει κι άλλο giveaway! Σας ευχαριστώ και πάλι. Τα λέμε σύντομα...