Friday, May 27, 2011

δαχτυλίδι beading

Καλησπέρα, καλησπέρα...
Σήμερα, θα σας δείξω πως να φτιάξετε ένα δαχτυλίδι με χάντρες...  Ελπίζω οι οδηγίες μου να μη σας φέρουν πονοκέφαλο.
Κορίτσια νομίζω πως το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει. Δοκιμάστε το.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ
6mm bugle beads -cream
3mm bicone beads -amethyst
1,5mm seed beads -bronze
bead thread 0.08mm

1. Περνάω στην κλωστή μου (περίπου 100cm) τις χάντρες εναλλάξ και  "σταυρώνω" την κλωστή μέσα από την τελευταία μικρή χάντρα...

2. Βάζοντας αριστερά και δεξιά τις αντίστοιχες χάντρες   "ξανασταυρώνω" την κλωστή μέσα από την τελευταία μικρή χάντρα...

3. Συνεχίζω βάζοντας πάντα εναλλάξ τις χάντρες μου έτσι ώστε να ολοκληρώσω το δεύτερο λουλουδάκι και κλείνω  "σταυρώνοντας" την κλωστή μου μέσα από τη μικρή χάντρα.

4. Παίρνω μια μικρή χάντρα αριστερά, δυο μικρές χάντρες δεξιά και  "σταυρώνω" την κλωστή μου μέσα από την τελευταία μικρή χάντρα...

5. Συνεχίζω το βήμα 4 μέχρι το επιθυμητό μέγεθος που θέλω να έχει το δαχτυλίδι μου. Στο τελείωμα παίρνω από μία μικρή χάντρα αριστερά και δεξιά και "σταυρώνω" στη μικρή χάντρα απ ΄όπου ξεκίνησα.

6. Σε αυτό το σημείο, θέλω να γυρίσω τις κλωστές μου δεξιόστροφα τη μία και αριστερόστροφα την άλλη, έτσι ώστε να βγούν στα πλάγια του δαχτυλιδιού μου. Ελπίζω η φωτογραφία να είναι σαφής.

7. Παίρνω μια μικρή χάντρα αριστερά, δυο μικρές χάντρες δεξιά και  "σταυρώνω" την κλωστή μου μέσα από την τελευταία μικρή χάντρα...

8. Κρατάω τη δεξιά μου κλωστή ως έχει και γυρίζω την αριστερή κλωστή αριστερόστροφα περνώντας την από τις δύο μικρές και την εκρού χάντρα.

9. Περνάω στην αριστερή κλωστή μια εκρού, μιά μικρή χάντρα κι ένα κρυσταλλάκι. Περνάω στη δεξιά κλωστή μιά μικρή, ένα κρυσταλλάκι και μια μικρή χάντρα και  "σταυρώνω" σε αυτήν.

10. Συνεχίζω όπως στα βήματα 1. 2. 3. μόνο που στο κέντρο δεν προσθέτω εκρού χάντρες αλλά περνάω την κλωστή μου από τις ήδη υπάρχουσες.

11. Κλείνω  "σταυρώνοντας" την κλωστή μου μέσα από μία μικρή χάντρα.

12. Παίρνω με την αριστερή κλωστή μιά μικρή χάντρα, περνάω τη δεξιά κλωστή στη διπλανή χάντρα και παίρνω μια μικρή στην οποία και "σταυρώνω" την κλωστή μου.

Thursday, May 5, 2011

πολύχρωμο κουβερτάκι

   Όταν ήμουν μικρή κι έβλεπα τη μαμά μου να πλέκει με το βελονάκι εκείνα τα ατέλειωτα καρεδάκια, κουρτινάκια, με τα ποδαράκια, τα βουβά, τα άριχτα, έλεγα πως ποτέ μα ποτέ δεν θα πιάσω βελονάκι στα χέρια μου. Νόμιζα πως είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο και το πιο βαρετό... Πόσο δίκιο έχουν αυτοί που λένε  "ποτέ μη λές ποτέ ".
   Πριν από περίπου ένα χρόνο κι ενώ η μαμά μου τα είχε παρατήσει λόγω καθημερινότητας, της ζήτησα να μου δείξει επιτέλους τα βασικά.   
   Τελικά έγινε αγαπημένη συνήθεια και πλέον υπάρχει και ανταγωνισμός, καθώς και η μαμά μου ξέθαψε τα δικά της βελονάκια.
   Το κουβερτάκι το έφτιαξα για τη μπεμπουλίτα μου, που γεννήθηκε πριν απο μερικές μέρες...